Молитва в новіціаті

Час початкової формації має за мету створення такого простору, щоби молитва стала для нас чимось найважливішим. Молитва, трактована як зустріч з Богом, невтомне перебування в Його Присутності, незалежно від того, що ми робимо. Власне в цьому розкривається споглядально – апостольський характер нашої духовності. Молитви у такому розумінні ми вчимося до кінця життя, намагаючись врівноважити і пов’язувати життя молитви з проголошенням Слова Божого всюди і на всілякі способи.
Молитва в новіціаті це не лише засвоєння собі певної постави при спілкуванні з Богом, але також приєднання до конкретного плану молитов спільноти сестер, який обіймає: щоденну Святу Месу, Літургію Годин, Розарій, роздуми над Святим Писанням, та адорація. Ми вділяємо велику вагу щодо роздумів над Словом Божим, таким чином навчаючись дивитися на життя Божими очима. Особливу роль відіграє заступницька молитва та молитва за померлих, особливо за благодійників нашого Ордену.
Привілеєм під час формації є власна ORATORIUM – невелика каплиця з Пресвятими Дарами, яка знаходиться на тому ж поверсі, де розташовані наші чернечі келії. Це місце для молитви виключно для нас. Завдяки цьому наш зв’язок з Ісусом може повільно, згідно прагненням і схильностям кожної з нас, розвиватися та укріплятися.